Breekbaar Geluk - Saskia M.N. Oudshoorn

Breekbaar geluk is het tweede deel van de geluk serie. Dus wie Recept voor geluk (deel 1) nog niet heeft gelezen, deze recensie bevat eventuele spoilers.

We hervatten het verhaal van Liv en Matthew. Ze staan aan het begin van hun relatie die de goede kant op gaat. Maar dan gebeurd er een ongeluk met Meneer Nienhuis en Sara. En alsof dat nog niet erg genoeg is, verteld Onno aan Liv dat het zijn schuld is en zij het tegen niemand mag zeggen.

Liv wil altijd iedereen beschermen en geeft ze het voordeel van de twijfel. Maar dan komt haar leugen uit en weet Matthew niet wat hij van haar moet denken. Op dat moment wil hij niets met haar te maken hebben.

Als Liv ontdekt dat Matthew zijn ex ook in het ziekenhuis werkt, word ze heel onzeker en denkt dat ze Matthew voorgoed kwijt is.

Liv krijgt steun uit onverwachte hoek, Onno heeft zelf ook de nodige stappen gezet om te veranderen en dit blijkt te werken. Hij verteld Matthew de waarheid en dat hij Liv nog een kans moet geven.

Dat het verhaal uit twee perspectieven word verteld is heel prettig, zo krijgen we mee hoe zowel Liv als Matthew tegen de situatie aankijken en ermee omgaan. Tevens zit er een goede balans in het verhaal voor zowel romantiek als drama. De serieuze onderwerpen zijn goed uitgewerkt en verdiepen het verhaal.

Ik ben dan ook heel benieuwd wat er in Grenzeloos Geluk (deel 3) gaat gebeuren.

Ik geef het dan ook 💎💎💎💎.