Hartje Centrum - Janice Bakker ⭐⭐⭐⭐

Hartje Centrum is de Valentijn feelgood novelle van Janice Bakker.

Robin is docente op de Hoge School in Rotterdam. Ze woont in een twee kamer appartement in het centrum. Sinds een paar maanden is Femke, haar huisgenoot en vriendin verhuisd. Nu krijgt ze van haar werkgever het verzoek om een internationale student een kamer aan te bieden vanwege het tekort aan kamers.

Robin denkt er niet aan om een vreemde in haar huis te laten, maar ze trekt het financieel ook niet lang meer, dus besluit ze uiteindelijk toch maar om een student bij haar te laten wonen.

Vanaf het moment dat Paolo voor haar deur staat, wil ze hem weigeren. Het is een man met een klein hondje ook nog, maar ze is zo onder de indruk van hem dat ze even met haar mond vol tanden staat. Ze geeft hem een proeftijd van twee weken. En in die twee weken leren ze elkaar kennen en komen ze erachter dat ze toch wel veel gemeen hebben met elkaar. Ze vind het kleine hondje Daisy van zijn nonna ook wel gezellig. Zal Robin voor haar gevoelens uitkomen? Hebben Robin en Paolo samen een kans?

De kleurrijke cover nodigt je al uit om het verhaal te gaan lezen.

Het is een heerlijk Valentijns liefdesverhaal, wat vlot geschreven is. Het is tempo zit er goed in, er gebeurt veel in deze novelle, maar dat maakt het juist zo leuk, want je kan het boek niet wegleggen tot je het uit hebt.

De sfeer die in het verhaal beschreven word, is zo heerlijk. Je beleeft de Italiaanse familiesfeer, je voelt de band tussen oma en kleinzoon en de gevoelens tussen Robin en Paolo. Je begrijpt zelfs de ruzie en hoopt dat het alsnog goed komt.

Het is een geweldige feelgood novelle, heerlijk om te lezen tijdens Valentijn, maar ook op andere momenten is het genieten. Ga er lekker voor zitten en geniet van het verhaal van Robin en Paola en natuurlijk Daisy.

Ik heb dit verhaal vooruit mogen lezen van De Verhalenfabriek, en ben ze daar dankbaar voor. Ik heb ervan genoten.