Edwards keuze - Marijke Vos

Vandaag is het mijn beurt in de blogtour van Edwards keuze van Marijke Vos. Ik neem het stokje over van @Sheila_hjv_inbooks en morgen neemt @ramonaleest het van mij over.

Toen Marijke op een rustige maandagavond in een bericht vertelde op zoek te zijn naar bloggers voor haar nieuwe historische roman, heb ik gelijk een berichtje gestuurd. Wat was ik blij verrast dat ik deel mocht nemen aan de blogtour.

Edwards keuze is het eerste deel van De Ridgewood Hall trilogie. Het is een historische roman met een moderne twist. Het verhaal is opgedeeld in 2 delen.

Het eerste deel speelt zich af in 1904, hier leren we Edward kennen.

Edward is de oudste zoon en erfgenaam van de Graaf van Ridgewood. Na het overlijden van hun moeder hebben de broers Edward, James en Daniel een hechte band. Hun vader is streng, en als blijkt dat hij een huwelijk voor Edward heeft geregeld met Guinevere Parker, de dochter van een succesvolle zakenman, beseft Edward dat hij zelfs dat niet mag beslissen in zijn leven. Het enige wat hij zelf wilde beslissen was met wie hij zou trouwen, uit liefde.

Als Edward woedend door de personeelsgangen loopt, botst hij tegen Gillian aan. Een nieuw Schots dienstmeisje. Het mooiste meisje dat hij heeft gezien, met een lief verlegen gezicht en rood krullend haar. Naarmate ze elkaar beter leren kennen volgen de gevoelens al gauw, maar het kan niet en het mag niet. Mevrouw Cole helpt Edward en Gillian zo veel mogelijk waar ze kan om hen te beschermen.

Edward staat voor de moeilijkste beslissing in zijn leven. Trouwt hij als een goede gehoorzame erfgename met Guinevere of volgt hij zijn hart met Gillian? Gelukkig krijgt hij hierin de steun van zijn broers om de juiste beslissing te nemen.

Het tweede deel speelt zich ruim 100 jaar later af. Flora is enig kind en pas gedumpt door haar vriend Stan. Na het overlijden van haar moeder krijgt ze van de notaris een roman met een brief erin. Als ze eindelijk de kracht heeft om de brief te lezen, komt ze erachter dat de brief en het boek over haar familie geschiedenis gaat. Nu ze in Nederland niets of niemand meer heeft, besluit ze spontaan voor een paar weken naar Edinburgh te gaan. Ze wil proberen om meer te ontdekken over haar familie. Eenmaal in Edinburgh kan ze overnachten in een gezellige knusse B&B Tearin, The Tartan Inn. De eigenaar Jackson is heel behulpzaam en ook nog eens ongelooflijk knap. Met zijn hulp lukt het Flora om het ouderlijk huis van haar opa te vinden en nog veel meer. Misschien vind Flora zelfs wel iemand die van haar houdt op gelijk niveau.

Het verhaal wordt verteld vanuit verschillende perspectieven. In het eerste deel in 1904 door Edward en later ook door Gillian. In het tweede deel door Flora. Dit zorgt ervoor dat het verhaal als een puzzel in elkaar overgaat. De personages zijn goed uitgewerkt en je leeft met de hoofdpersonen mee.

Door de zoektocht van Flora wil je meer te weten komen over het leven van Edward, je wil het boek niet neerleggen, je moet weten hoe het verder gaat.

Tijdens het verhaal merk je heel goed dat Marijke veel onderzoek heeft gedaan, naar de leefomstandigheden en de regels van de graven in 1904. De historie en romantiek spat uit je ereader. Dit verhaal is zo heerlijk om te lezen, dat ik nu wel heel benieuwd ben naar het verhaal van Daniel en James.

De cover vind ik ook heel mooi, je waant je gelijk op Ridgewood Hall. Het heeft een bepaalde aantrekkingskracht, je wil weten waar het verhaal over gaat.

De schrijfstijl van Marijke is heerlijk vlot, duidelijke taal, fijne korte hoofdstukken en de ontrafeling in het verhaal is goed opgebouwd. Ik vond het ook heerlijk om de Schotse kleine zinnetjes tussendoor te lezen.

Bedankt @Marijkeswereld en @HarperCollinsNederland dat ik mee mocht doen aan de blogtour, ik heb er zo intens van genoten.

Ik geef het dan ook 💎💎💎💎💎.