Recept voor geluk - Saskia M.N. Oudshoorn

Recept voor geluk is het eerste deel in de geluk serie.

Hierin maken we kennis met de 24 jarige Liv, die samenwoont met Onno. Liv werkt in de keuken van hotelketen Van der Arend, waar ze het niet naar haar zin heeft, om nog maar te zwijgen over haar baas met zijn losse handjes.

Liv wil graag haar eigen zaak beginnen, waar ze haar eigen creaties kan bakken en waar de mensen koffie drinken en genieten van elkaars gezelschap, dus geen wifi. Zodra ze ziet dat er een pand te huur staat, is ze er helemaal weg van. Ondanks dat Onno haar idee met de grond gelijk maakt en er veel aan opgeknapt moet worden.

De eigenaar Meneer Nienhuis, verhuurd het hele pand aan haar en ze krijgt er nog een leuke klusjesman bij cadeau.

Dit is het keerpunt in de relatie van Liv en Onno, hij steunt haar niet, helpt haar niet, klaagt alleen maar over hoe zwaar hij het heeft en dat zij er niet voor hem is.

Haar beste vriendin Kate is wel blij voor Liv en probeert haar zoveel mogelijk te helpen. En de klusjesman Matthew, ziet er goed uit en blijkt naast een goede klusjesman en kinderarts ook de zoon van de huisbaas te zijn.

Het is een heerlijke feelgood, die je bijna niet neer kunt leggen, want je wil weten wat er verder gaat gebeuren, met Liv en Matthew. Krijgen ze elkaar of gaat er nog meer mis. Er zit romantiek in maar ook meer dan genoeg drama. En toch valt het verhaal zeker niet tegen.

De schrijfstijl is heerlijk beeldend, vlot geschreven en vol met humor. Het heeft ook serieuze onderwerpen en die worden er goed en mooi in verwerkt.

De cover ziet er ook heerlijk uit, je snapt meteen wat de rode lijn in het verhaal is. Een de heerlijke recepten achterin het boek, die ga ik zeker eens uitproberen.

Ik ga snel verder met het lezen in deel 2, Breekbaar Geluk.

Ik geef het dan ook 💎💎💎💎.

Maak jouw eigen website met JouwWeb