De perfecte leugen - Jo Spain

In de Perfecte leugen van Jo Spain, volgen we het verhaal van Erin Kennedy. Erin werkt bij een uitgever en is getrouwd met Danny Ryan een rechercheur van de afdeling moordzaken. 

Het verhaal begint op een doodgewone dag. Danny en Erin hebben een fijne ochtend samen, waarin ze van elkaars gezelschap genieten. Tot de politieklop op de deur, en een paar seconden later nog één. Danny's partner en vriend Ben Mitchell staat met 2 agenten in uniform voor de deur. En Erin weet dat er iets vreselijk mis is, maar niet op de manier die zij denkt. 

Erin draait zich om naar Danny en ziet hem het balkon oplopen en naar beneden springen vanaf de 4e etage. Vanaf dit moment is het leven van Erin voorgoed veranderd.  

Niet veel later gebeuren er dingen die niet kloppen, hoe goed kon Erin haar man eigenlijk? Wat wist ze allemaal van hem voor hun tijd samen? En waarom komen Danny's collega's niet naar haar toe? De politie familie is toch altijd zo close met elkaar, iedereen komt voor elkaar op en zorgt voor elkaars familie na het overlijden van een collega. Maar niet bij Erin. 

Erin gaat op onderzoek uit, en dan wordt het verhaal nog spannender en mysterieuzer. Ze ontdekt dingen, leert nieuwe mensen kennen, zowel vriend als vijand, wie kan ze nu nog vertrouwen? En dan wordt Erin gearresteerd voor de moord op haar man. 

Het verhaal is onderverdeeld in 3 delen, de leugen, de waarheid en de hele waarheid. Hierin wisselen de hoofdstukken zich af in 3 verschillende tijden. Toen (vanaf de dag dat Danny sprong, 2019), Nu (vanaf Erin's rechtszaak, 2020) en de periode op Harvard, 2016. De Harvard periode word je vanzelf duidelijk naarmate je verder leest.  

Tot op de allerlaatste pagina, heb ik echt op het puntje van mijn stoel gezeten, telkens als ik dacht dat ik wist hoe het in elkaar zat, bleek dat ik het mis had. Dat zijn voor mij toch wel de beste verhalen, waar je uiteindelijk op het laatste moment nog verrast kan worden. 

De schrijfstijl vond ik heel beeldend, met veel spanning en de nodige mysterie. Hierdoor las je snel door het boek heen, omdat je wil weten wat er nu echt gebeurd is. 

Dus houd je van een spannend boek, waar niets is wat het lijkt? Dan is dit echt een boek voor jou! 

Ik geef het dan ook 💎💎💎💎💎.