Lotta - Marijke Verhoeven

Lotta is deel 2 van deze heerlijke De regels van het spel serie van Marijke Verhoeven.

We volgen Lotta die na het plotselinge overlijden van haar man Thomas 2 jaar geleden, meer heeft verloren dan alleen haar echtgenoot. Maar ook haar zin in het leven, haar passie voor schilderen, haar zelfvertrouwen en haar beste vriend Noah.

Daniel de broer van Thomas nodigt haar uit in het hotel waar hij werkt, want zijn baas heeft een geweldig aanbod voor haar.

Lotta krijgt de kans van haar leven, een supergroot schilderij te maken van ABBA voor de grote veiling tijdens het tribute-concert.

Hoewel Lotta het graag wil doen, slaan de twijfels ook weer bij haar toe, is ze wel goed genoeg, kan ze het in zo'n korte tijd. Als ze dan ook nog eens Noah tegen het lijf loopt weet ze helemaal niet meer waar ze het zoeken moet. Er komen zoveel herinneringen bij Lotta boven van zowel Noah als Thomas.

En dan hebben we ook nog de kat Fernando van de onderbuurvrouw Nina waar ze op moet passen. Fernando heeft een neus voor ongelukjes. En dan begint je moeder zich ook nog eens met je leven te bemoeien.

Krijgt Lotta het schilderij op tijd af? Waarom is Noah terug? Wie heeft haar voorgedragen voor die unieke opdracht? En waarom krijg ik het idee dat mijn moeder meer weet dan ze los laat?

Ik vond deel 2 een heerlijke intense feelgood. Marijke heeft het allemaal zo mooi beschrijven. De periode van rouw, verdriet, onmacht, hoe je aan jezelf kan twijfelen en natuurlijk de liefde en passie voor zowel muziek, schilderen als ook die ene speciale persoon in je leven.

Deel 2 heb ik weer met zoveel plezier gelezen. Het is een echte aanrader, dus wacht niet langer en lees het verhaal van Lotta. Bedankt voor het ebook De Verhalenfabriek.

Ik heb dan ook hoge verwachtingen van deel 3 De regels van het spel – Mia, deze komt zondag 3 juli 2022 uit.

Ik geef het dan ook 💎💎💎💎.

Maak jouw eigen website met JouwWeb