Dun ijs - Noortje Brink

In het boek Dun ijs, beleef je het verhaal door de ogen van onze hoofdpersoon Saskia.

Saskia is getrouwd met Martijn en hebben samen een dochtertje Sophie. Na het overlijden van de vriend van Saskia's moeder Thea, maakt Saskia haar zorgen om haar moeder. Als Martijn en Saskia dan spontaan een skivakantie plannen, besluiten ze om Thea mee te vragen.

Tijdens de autorit naar Oostenrijk, worden ze 2 maal ingehaald door hetzelfde busje met de Hondensticker achterop, dan begint de spanning al een klein beetje vaart in het verhaal te zetten. Want is het dezelfde auto, is het toeval of is het iets anders. Als Thea dan ook nog veel moeite doet om de bestuurder van de auto te zien en heel paniekerig op alles om haar heen reageert, weet Saskia niet meer of ze het zichzelf inbeeld of niet.

Eenmaal in Oostenrijk bij het hotel aangekomen, valt alle spanning van Saskia af. Totdat ze de volgende dag in de skilift door een "hork" van een man in de gaten word gehouden, of lijkt dat maar zo......


Als ze dan ook nog eens ziet dat een man haar moeder op het terras lastig valt, weet ze het zeker. Hier klopt iets niet en Thea heeft heel wat uit te leggen aan Saskia.

Als Thea dan eindelijk aan Saskia verteld wat er aan de hand is, gaat het verhaal in rap tempo voort. De spanning blijft erin en zorgt ervoor dat je blijft doorlezen. Van afpersing, bedreiging en geweld, het komt allemaal aanbod.

Het einde van het verhaal is zowel verrassend als voorspelbaar, maar zeker geen domper. Het is een dun boek, kort verhaal, maar vond het zeker heerlijk om te lezen.

 

Ik geef het boek dan ook 💎💎💎.