Het geschenk van Happiness - Holly Martin

Na het eerste deel van deze serie "Het dorpje Happiness" met de leesclub van Hebban te hebben gelezen was ik toch wel heel benieuwd naar het vervolg. En ik moet eerlijk zeggen, het vervolg is heerlijk leesvoer tijdens de kerstperiode.

Ruby Marlowe, de beste vriendin van Willow besluit om ook naar Happiness te verhuizen, waar ze ook voor een jaar gratis mag wonen en haar winkel op te starten in Kerstversieringen. Ruby is helemaal verslingerd op de kerst en alles wat daarmee te maken heeft. Het liefst is het elke dag kerst.

Bij aankomst in Happiness blijkt dat er een lekkage in haar winkel is geweest en dat ze nu een winkel moet delen met de kunstenaar Phoenix Blade. Ze komt er dan ook snel achter dat Phoenix de artiestennaam is van Jacob, de knappe vrijgezel van het dorp en de broer van Andrew. Andrew is de verloofde van Willow. In deel 1 heeft Ruby Jacob al ontmoet en een one-night-stand (van meerdere dagen) met hem gehad. Zowel Ruby als Jacob hebben gevoelend voor elkaar, die ze om bepaalde redenen niet naar elkaar durven uit te spreken.

Een winkel met elkaar delen blijkt lang niet zo slecht als gedacht, ze hebben het beide reuze naar hun zin en groeien steeds meer naar elkaar toe. Zal het hen lukken om alle gevoelens die naar boven komen te negeren. Ruby heeft zo haar best gedaan om afgelopen zomer haar gevoelens voor Jacob te negeren en zijn sms berichten niet te beantwoorden.

Zowel Ruby als Jacob hebben in het verleden iets vreselijks meegemaakt, wat hen nu vormt hoe ze zijn. En daar komt dan ook nog eens de bemoeienis bij van de dorp bewoners, die onder al die bemoeienis hun erg graag wil helpen en een duwtje in de juiste richting wilt geven.

De kerstsfeer is in het hele verhaal heel duidelijk aanwezig en is heerlijk om te lezen, te beleven door de ogen van Ruby, het is kerst magie. De sneeuw, sneeuwpoppen maken, warme choco drinken met elkaar voor de open haard.

Het begint als een luchtige roman, maar door de angsten uit het verleden gaat het veel dieper en word het verhaal veel mooier en romantischer. Het is dan ook echt een aanrader om tijdens de kerstperiode te lezen, zo kom je nog meer in de kerstsfeer.

En het einde van het verhaal, tja daar zal je toch echt het boek zelf voor moeten lezen, want die ga ik je echt niet verklappen, zelfs niet bij een feelgoodboek zoals deze........

 

Ik geef het boek dan ook 💎💎💎💎.

Maak jouw eigen website met JouwWeb