Daniels belofte Ridgewood Hall (2)  - Marijke Vos

SPOILER-ALERT voor de lezers die Edwards Keuze nog niet hebben gelezen.

Daniels Belofte is het tweede deel van de Ridgewood Hall serie. Dit verhaal speelt zich ook weer af in het verleden en in het heden.

Het verleden – 1905.

Hierin volgen we het verhaal van Daniel de jongste Bellamy broer. Daniel is professor op de Universiteit van Cambridge. De jonge, knappe Elisabeth houdt van lezen en schrijven, ze wil graag literatuur studeren en ooit haar roman uitbrengen.

Elisabeth heeft een ijzeren wil, als ze iets wil gaat ze er voor 100 procent voor. Ze strijd dan ook mee met de suffragettes voor gelijke rechten en een plek in de college zaal tussen de mannen. Ze heeft haar oog op Daniel laten vallen, ze hoopt dat deze jonge professor haar manuscript leest en haar in zijn colleges toelaat.

Daniel heeft nog steeds veel moeite met het feit dat hij Edward niet kan bereiken en dat James zichzelf nog steeds in de problemen werkt. Hij wil graag het juiste doen en voor iedereen klaar staan. Maar hij moet ook voor zichzelf opkomen, voor zijn eigen ideeën. Om nog maar te zwijgen over de moeilijkste beslissing in zijn leven, kiest hij voor zijn carrière of de liefde van zijn leven?

Het heden – ruim 100 jaar later.

Flora’s zoektocht naar de geschiedenis van haar familie gaat in dit deel verder. Ze heeft haar achternichtje Rose gevonden en gaat bij haar op bezoek in Londen. Rose is een alleenstaande moeder van 2 kinderen en binnenkort ook werkeloos. Als Rose dan ook nog haar favoriete auteur William Wispelwey ontmoet, gebeuren er heel veel dingen waar Rose niet altijd invloed op heeft. Wat begint als een rampzalige eerste ontmoeting, mond uit in een geweldige tweede ontmoeting en nog veel meer.

Als Flora dan nog een achternichtje ontdekt, gaan ze ook naar haar op zoek. Maar Iris is meer terughoudend en verteld niet alles wat ze weet.

De manier waarop Marijke dit verhaal heeft geschreven, is gewoon in één woord fantastisch. Ze krijgt het weer voor elkaar dat je het boek haast niet weg kunt leggen. De zoektocht van Flora en Rose is zo goed beschreven dat ik het idee had dat ik er zelf bij was. En geef nu zelf toe, het is toch geweldig om al die puzzelstukjes te ontdekken en in elkaar te leggen, tot één mooi groot geheel.

Het verleden en heden springt zo goed en mooi in elkaar over, dat het je als lezer alleen maar nieuwsgieriger maakt naar wat Daniel en Elisabeth gaan doen en wat Flora en Rose gaan ontdekken.

Dit deel is ook uit meerdere personages beschreven, het is geweldig dat je zo meer van de personen te weten komt en hoe hun gedachtegang werkt. Hierdoor word het inlevingsvermogen van de lezer naar een hoger niveau getild.

Ook hier gebeurd weer veel en zitten er ook serieuze onderwerpen in. Zoals het alleenstaand ouderschap, de zelfstandigheid, de twijfels die bij een verliefdheid komen kijken, vertrouwen, iemand toelaten in je leven en het accepteren van hulp.

Maar zoals ik inmiddels van Marijke gewend ben, zit er ook genoeg humor en liefde in het verhaal.

In dit deel word je ook getrakteerd op een trip naar Pemberley (uit Pride & Prejudice). Marijke heeft weer veel onderzoek gedaan om alles zo goed en mooi te beschrijven.

Al met al heb ik weer zo genoten van dit tweede deel van de Ridgewood Hall, dat ik haast niet kan wachten op het laatste deel, James Geheim. En gezien de eerste twee delen, zal het derde deel een knaller worden.

Dus houd je van feelgood, humor, speurtochten en historische romans, dan is dit echt een aanrader. Ideaal voor tijdens de kerstvakantie de gehele trilogie.

Bedankt dat ik mee mocht doen aan deze geweldige blogtour.

Ik geef het dan ook 💎💎💎💎💎.

Maak jouw eigen website met JouwWeb