Tess - Marijke Verhoeven

Deze resencie is onderdeel van de Blogtour - De regels van het spel - Tess. Bedankt voor het ebook De Verhalenfabriek en Marijke Verhoeven.

Tess is het eerste deel van De regels van het spel-serie van Marijke Verhoeven. Een echt ABBA verhaal.

In dit verhaal volgen we Tess, ze is pas gescheiden en woont met haar dochtertje Feline in het vakantiehuisje van haar schoonouders. Ze werkt bij Dansk Events, en organiseren in opdracht van Hotel River Park een groot liefdadigheidsconcert, het ABBA-tributeconcert.

Door omstandigheden moet Tess alles alleen regelen voor de verdere organisatie van het concert. Ze krijgt wel hulp van chef-kok Daniel, maar of ze daar zo blij mee is. Als er dan ook nog eens van alles mis gaat, raakt Tess steeds meer geïrriteerd aan Daniel en zijn houding naar haar toe. Als dit maar goed gaat……

Ik heb echt onwijs genoten van het verhaal van Tess, vanaf de eerste pagina zat ik in het verhaal. Ik voelde mee met Tess en kon me heel erg in haar herkennen (vooral als er van alles misging). Het is een kort verhaal, maar dat maakt het verhaal er zeker niet minder op, er is van alles te beleven met Tess. Drama, chaos, irritatie, verliefdheid, lust, stress, spanning en het lief en leed dat moeder zijn met zich meebrengt (alleenstaand of niet). Kortom het verhaal is van begin tot eind één en al genieten.

De hoofdstukken zijn kort, de schrijfstijl is vlot, beeldend en met een lekkere dosis humor. De personages zijn heel leuk neergezet en passen goed bij elkaar. Het lijkt net alsof je ook bij de vriendengroep hoort. Wat het lezen van het verhaal nog aangenamer maakt dan het al is.

Dus zet je ABBA afspeellijst aan en lees het verhaal van Tess. Vanaf 12 juni kunnen jullie helemaal losgaan. Geloof me je zal niet teleurgesteld zijn, behalve als het uit is natuurlijk.

Ik kan niet wachten tot deel 2 Lotta uitkomt op 19 juni.

En als afsluiter deel 3 Mia op 3 juli.

Ik geef het dan ook 💎💎💎💎.