Het Magnoliahof (Donna) - Susan Muskee

De serie “Het Magnoliahof” van Susan Muskee begint met Donna als eerste deel.

Donna heeft een tearoom en is een echte theeleut en roddeltante, niet zo gek dus dat haar tearoom dan ook “De Leut” heet. Donna weet altijd alles als één van de eerste en deelt alle nieuwtjes dan ook graag met haar 2 beste vriendinnen, Wende en Betty. Alle drie de vrouwen hebben een eigen zaak aan “Het Magnoliahof”. Wende heeft een wolwinkel en Betty heeft een badboetiek.

Als het pand van nummer 16 tegenover Donna’s tearoom eindelijk na 3 jaar te hebben leeg gestaan is verhuurd, is iedereen benieuwd wat voor zaak erin komt. Dit brengt de nodige roddels met zich mee.

Wanneer Donna hoort dat er op nummer 16 een tattooshop komt, weet ze even niet hoe ze moet reageren. Ze wil geen tattooshop tegenover haar tearoom, dat past niet in “Het Magnoliahof”. En nog veel erger, zij wil het niet, dus zal ze er alles aan doen om het te saboteren. Donna vind het dan ook maar niets als blijkt dat Juna de eigenaresse van de tattooshop ook nog eens heel aardig blijkt te zijn.

Met Donna maak je ook gelijk kennis met de andere bewoners van Het Magnoliahof en natuurlijk de personages van de andere 3 delen. De wijze waarop Susan het hof heeft beschreven en de personages mooi heeft uitgewerkt lijkt het net of je er zelf ook woont.

Naarmate je verder in het verhaal komt leer je ook steeds meer over de achtergrond van Donna en Juna. Hierdoor begrijp je waarom Donna deed wat ze heeft gedaan. Het is niet de juiste manier maar in haar paniek is het wel herkenbaar. En zo blijkt dat er veel vooroordelen zijn waar we ons nogal eens aan houden.

Ik vind de cover er mooi en lief uitzien met alle verschillende huisjes, hierdoor zie je gelijk dat het een echte feelgood serie is en het wekt de nodige nieuwsgierigheid naar het verhaal.

De schrijfstijl van Susan is vlot, duidelijk, beeldend en lekker grappig, er zit de nodige humor in die je vaak hardop laat lachen. Tijdens het lezen had ik het idee dat ik naar een komedie serie zat te kijken. Terwijl er ook serieuze onderwerpen in voorkomen is de balans goed verdeeld.

Doordat Donna de meest hilarische dingen uithaalt zorgt dat ervoor dat je snel door wil lezen, want wat gaat ze nog meer doen en wanneer komt alles uit?

Met dit eerste deel heeft Susan de lat wel hoog gelegd voor de overige 3 delen, want wat zal daar wel allemaal niet in gebeuren?!

Ik ben nu gewoon heel nieuwsgierig geworden naar de gehele serie. Dus hou je van de nodige humor tijdens het lezen van een feelgood, dan is dit een echte aanrader.

Bedankt Loft Publishing voor het ebook en dat ik mocht deelnemen aan de blogtour. Ik heb vaak hardop gelachen tijdens het lezen!

Ik geef het dan ook 💎💎💎💎.