De geheime oorsprong - Tom van der Laken

De hoofdpersonen Nicolaas Dampierre (een franse verzamelaar) en Gina Chimanti (een italiaanse journaliste) nemen je mee in het verhaal, de ontdekking naar de geheime oorsprong van het begin van de bijbel.

Gina’s vader, is een verzamelaar , ontdekker en wetenschapper van de bijbel. Hij ontdekt dat er iets niet klopt in het verhaal van de bijbel. Het heeft te maken met het begin, bepaalde bladen, documenten van Genesis zijn verdwenen. Als hij een spoor volgt en misschien te dicht bij de waarheid komt, komt de geheime orde “het Ribbroederschap” in beeld om Chimanti te stoppen. Voordat Chimanti overlijdt schrijft hij een briefje voor zijn dochter Gina. Als Gina het briefje leest en merkt dat er fouten in staan die geen toeval kunnen zijn, gaan zij en Nicolaas op onderzoek uit.

In de eerste hoofdstukken krijg je als lezer heel veel feiten door die je als achtergrond informatie kunt gebruiken. Het is echt in detail omschreven, dit haalde voor mij de snelheid er wel even uit.

Vanaf het moment dat Gina en Nicolaas de verdachte omstandigheden rond de dood van Gina’s vader onderzoeken, gaat het verhaal in volle snelheid verder, en begint het avontuur, de spanning en het mysterie.

De geheime orde “het ribbroederschap” wil dat Gina en Nicolaas uit de weg geruimd worden omdat ze tijdens hun onderzoek te dichtbij de waarheid dreigen te komen. Lucas word geactiveerd om deze klus te klaren. Hierdoor komt er een spannende achtervolging per auto en vliegtuig. Gina is een coureur in de auto en Nicolaas een piloot in het vliegtuigje.

Om het onderzoek zo goed mogelijk te doen, komen ze niet alleen in het RMO in Leiden, maar ook in het Louvre in Parijs, in Syrië, Libanon, Dubai, Egypte en in Ethiopië.

De hoofdstukken zijn kort en dit leest gemakkelijk door, soms zit je door de spannende stukken op het puntje van je stoel en kan je het boek niet meer wegleggen. De tot in detail omschreven CIA training vond ik een goed omschreven onderdeel, het haalde wel de spanning er even uit, maar dat was niet vervelend. Tevens zitten er veel goede quotes in het verhaal, die je ook zeker aan het denken zetten. Kortom spanning tot aan het einde met een verrassend slot.

 

Ik geef het boek dan ook 💎💎💎.

Maak jouw eigen website met JouwWeb