Het Boekenbal - Juul de Jongh

Deze recensie is onderdeel van de Blogtour het Boekenbal van de Verhalenfabriek.

Het Boekenbal is de debuutroman van Juul de Jongh en tevens het eerste deel van een trilogie.

In Het Boekenbal nemen Juul, Elles en Evelien je mee in een kijkje achter de schermen van De Verhalenfabriek. Het verhaal word verteld vanuit deze drie personages. Evelien is de eigenares, Elles is van de marketing en Juul is redacteur. En dan hebben we ook nog Madelief de stagiaire, die vaak eerst praat en dan pas nadenkt. Wat natuurlijk zorgt voor hilarische, chaotische taferelen en soms een beetje domme acties.

De cover is al een feestje op zich, een feestje waar elke boekenliefhebber graag bij zou willen zijn.

De schrijfstijl van Juul vond ik erg prettig, het leest vlot, het is beeldend beschreven en er zit een flinke dosis humor en sarcasme in. Ik hou ervan!

Het tempo van deze novelle is snel, maar zeker niet vervelend. Het verhaal is geen moment saai, het is gewoon te leuk om neer te leggen. Naarmate je verder leest leer je de personages beter kennen en krijg je een inside scope van zowel het werk bij een uitgeverij als de privé levens van de personages.

En juist omdat de personages zo lekker down-to-earth zijn neergezet en ze voor iedereen wel een herkenbaar probleem hebben, leef je zo met ze mee. Je zou bijna denken dat je zelf bij ze werkt of hun vriendin bent.

Het Boekenbal is gewoon een feestje om te lezen. Het is dan ook echt een aanrader!

Ik was altijd al gek op boeken en lezen maar nu ik dit eerste deel heb gelezen, zou ik maar wat graag bij een uitgever willen werken. Het lijkt me heerlijk om van je hobby je werk te maken en dagelijks tussen de boeken te werken.

Ik ga snel verder met deel 2, Aan de man. Ik ben benieuwd wat voor leuks we daarin gaan beleven.

Ik geef het dan ook 💎💎💎💎.