Runner's High - Inge Spaan

Runners High van Inge Spaan is een heerlijke sportieve novelle. Ik mocht dit verhaal vooruit lezen, bedankt voor het ebook De Verhalenfabriek. 

Manon heeft een nieuwe baan, tijdens haar eerste week wordt ze door haar nieuwe baas in het bijzijn van haar collega's gevraagd om deel te nemen aan de Sponsorloop voor het Goede Doel. Omdat iedereen haar zo verwachtingsvol aankijkt, zegt Manon zonder na te denken, Ja leuk, dat is echt iets voor mij! Pas daarna beseft ze dat het 3 km hardlopen is en Manon is niet echt een sporter. 

Maar ze laat zichzelf niet kennen, en gaat er helemaal voor. Samen met haar vriendin Kim gaat ze shoppen naar de beste Runners Outfit en nieuwe hardloopschoenen. Bij thuiskomst wordt ze door haar vriend Antoinne belachelijk gemaakt omdat ze niet kan hardlopen. Hij heeft zelfs een weddenschap afgesloten met haar eigen broer. 

Ondertussen gaat Manon wekelijks naar de hardlooptrainingen en leert haar collega’s steeds beter kennen, met name die leuke collega Thomas. Onbewust vindt ze de trainingen steeds leuker worden en is ze zeker van plan om het vol te houden en door te gaan. 

Haar prestaties worden steeds beter, maar tussen haar en Antoinne gaat het steeds slechter. Als Manon dan een impulsieve beslissing neemt, gaat het verhaal pas echt in een stroomversnelling. Hoe gaat het verder? Red Manon de sponsorloop? Hoe is de verhouding tussen Manon, Antoinne en Thomas? 

De cover ziet er ook al heel sportief en mooi uit, het is bijna een persoonlijke uitnodiging om ook te gaan hardlopen. 

Inge Spaan heeft het zo beeldend beschreven dat je zelf ook zin krijgt om te gaan hardlopen. Het is een kortverhaal wat heerlijk vlot doorleest. Ideaal voor tijdens de vakantie of even tussendoor, maar daardoor zeker niet minder leuk. 

Dit was mijn eerste kennismaking met Inge Spaan, maar zeker niet de laatste. Ik heb genoten van het verhaal. 

Ik geef het dan ook 💎💎💎💎.