Een zee van tijd - Eva Nagelkerke

De proloog begint gelijk spannend, je word er meteen ingezogen en het laat je pas weer los als het verhaal uit is. In één woord, geweldig!

Linde heeft na een zes jarige rechtenstudie een goed betaalde baan op een kantoor op de Zuidas. Maar niets is wat het lijkt op kantoor, en ze vraagt zich af of ze hier tot aan haar pensioen wil werken. Haar geheime relatie met Vincent is spannend en leuk, totdat ze iets op zijn telefoon ontdekt waarvan alle alarmbellen bij haar gaan rinkelen.

Alsof het zo had moeten zijn, neemt haar oude schoolvriendin Katja contact op met Linde, met de vraag om samen met haar in Bergen aan Zee een strandtent te runnen.

Na een dagje strand met Katja en alle dingen die er de afgelopen dagen zijn gebeurd, trekt Linde de stoute schoenen aan en besluit het aanbod van Katja aan te nemen. Nog dezelfde dag belt ze Maud op en neemt ontslag.

Katja en Linde knapen de strandtent helemaal op en tijdens de feestelijke openingsavond van strandpaviljoen Zee van Tijd is het gezellig druk. Zelfs Vincent en Maud komen langs, hoewel Linde daar totaal niet op zit te wachten. Aan het einde van de avond als iedereen naar huis is ontdekt Linde bij de vuilnisbakken een dode jonge meeuw hangend aan hun achterdeur met een spijker dwars door zijn witte hals.

Als er daarna steeds meer vreemde onaangename dingen gebeuren, weet Linde niet meer waar ze het moet zoeken. Wie kan ze vertrouwen? Waarom is Sam steeds in de buurt om haar te redden? Zijn Margreet en Cor hun buren van Koffiehuys De Bruin wel te vertrouwen? Zit Vincent haar ex hier soms achter? En dan te bedenken dat het ergste nog gaat gebeuren.

De cover is prachtig, ik vind het ook echt bij het verhaal passen. De vrijheid van het strand en de zee, waar de tijd geen rol speelt.

De schrijfstijl van Eva vind ik erg prettig, het is vlot, luchtig, met een opbouwende spanning, de korte hoofdstukken lezen erg fijn.

Het was mijn eerste boek van Eva Nagelkerke, maar zeker niet de laatste.

Ik kan jullie dit boek zeker aanraden, heerlijk om te lezen tijdens vakantie.

Bedankt dat ik het ebook vooruit mocht lezen De Verhalenfabriek, De Crime Compagnie en Vrouwenthrillers.nl

Ik geef het dan ook 💎💎💎💎.

Maak jouw eigen website met JouwWeb