In de prijzen - Juul de Jongh ⭐⭐⭐⭐

SPOILER ALERT: Voor de mensen die Het Boekenbal en Aan de man nog niet hebben gelezen.

In de prijzen is het derde deel van deze geweldige serie van Juul de Jongh. Hierin kijken we mee achter de schermen van de Verhalenfabriek en in de privé levens van Evelien, Elles, Marlies en Juul.

Evelien heeft het moeilijk nu Frank in Vancouver zit en ze steeds meer gevoelens voor Roland lijkt te krijgen. Zal ze trouw aan Frank blijven of kiest ze toch voor Roland?

Elles heeft na de breuk met Olivia een nieuw appartement, ze is nu de onderbuurvrouw van Juul. En dan is ze ook nog heimelijk verliefd op een nieuwe auteur.

Juul heeft last van een stalker. Als ze een nieuwe cursus gaat volgen ontmoet ze wel een hele leuke, lieve jongeman. Maar wat vind hij van haar en durft ze een nieuw avontuur met iemand wel aan?

En Marlies, ja die heeft wel iets geleerd van haar vorige spektakel, en zorgt nu voor een beter boekenpresentatie. Of toch niet helemaal?

De schrijfstijl van Juul is zo heerlijk vlot, je leest alsof je een geweldige Netflix serie zit te kijken. Zo beeldend vol humor en herkenbare gênante momenten. De hoofdstukken zijn kort, zodat je door het verhaal heen vliegt. En dan kom je ineens bij de laatste pagina aan en dat is toch wel de grootste cliffhanger van de trilogie. Dus als dit geen vervolg krijgt blijven we allemaal gissen wat er nu verder gebeurd!

De personages zijn goed uitgediept, zodat je ook echt een band vormt met ze. Je leert ze steeds beter kennen, alsof het je vrienden zijn. En in dit derde deel komt ook eindelijk het hoge woord eruit over het verhaal “tussen zes planken”.

Ik heb zo intens genoten van de heerlijke belevenissen van de meiden van de Verhalenfabriek, het leek wel alsof ik er zelf werkzaam was. Ik ben dan ook heel benieuwd naar de eventuele volgende verhalen van Juul.

Voor de mensen die graag boeken lezen als een geweldige Netflix serie, is dit echt een trilogie die ik je kan aanraden. Het verhaal zal je zeker niet teleurstellen.

Maak jouw eigen website met JouwWeb