Lucy (de trilogie) - Hanneke Meier

Lucy is de spannende thriller trilogie van Hanneke Meier. Deze thriller is zo goed geschreven dat je soms het idee hebt dat je zelf aan het spel meedoet.

In deel 1 maken we kennis met Lucy. Lucy is weduwe, alleenstaande moeder van Alec en probeert zo goed mogelijk alle ballen hoog te houden. Ze werkt parttime als verpleegster in het ziekenhuis, en in de weinige vrije tijd die ze heeft zorgt de shootergame Attack’51 voor haar ontspanning. Daarin is ze Jezebel en groeide ze uit tot één van de beste spelers van het land.

Vanwege haar financiële zorgen schrijft ze zich in voor een nieuw spel, genaamd BLOED. De winner krijgt 1 miljoen e-credits. Ze besluit om zich in te schrijven en komt zowaar door de selectie heen. Nadat ze een mysteries contract heeft ondertekend is er geen weg meer terug en krijgt ze te horen wat het spel BLOED precies inhoudt.

Als ze eenmaal van de ergste schok is bekomen en realiseert dat er echt geen weg meer terug is, is haar enige optie om het spel te winnen. Ze moet winnen voor Alec! Maar hoe kan ze de dingen doen waar het spel echt om draait? En wie kan ze vertrouwen? Zou Lucy het spel overleven?

De cover is heerlijk mysterieus met een tikje “luguber” bloed wat eraf druipt en stiekem toch een beetje hoop met het licht aan het eind van de tunnel. Dit in combinatie met de tekst van de achterflap wekte al snel mijn nieuwsgierigheid.

De schrijfstijl van Hanneke Meier is vlot, makkelijk te volgen, beeldend geschreven en een goede balans tussen spanning en een vleugje romantiek.

Na het lezen van de proloog, zit je in het verhaal en kan je het boek maar moeilijk neerleggen. Je wil weten hoe het verder gaat, wat er nog meer gaat gebeuren en nog belangrijker, gaat Lucy het redden?

Voor de thriller liefhebbers met een sterke vrouw in de hoofdrol is het zeer zeker een aanrader.

 

Lucy 2 – Hanneke Meier

SPOILER-ALERT voor de lezers die deel 1 nog niet hebben gelezen.

In deel 2 heeft Lucy de eerste opdracht volbracht en ze is door naar de volgende ronde. Ondanks dat het niet de juiste plaats en zeker niet de juiste omstandigheden zijn groeien er gevoelens tussen Lucy en Colin. Maar Lucy heeft ook vanaf dag 1 een vijand, namelijk Owen. Daar krijgt ze pas echt de kriebels van, hoe koudbloedig hij uit zijn ogen kijkt.

Het spel-programma BLOED doet alles voor de kijkcijfers, en ze hebben al snel door dat Lucy de kijkers favoriet is. Hierdoor mag Lucy vijf minuten bellen met Alec. Maar dan wel onder het oog van de camera en de vele kijkers.

Maar Lucy ontdekt iets vreemds aan haar objecten die ze moet elimineren. Ze hebben geen strafblad en ook geen tracker in hun nek. Zo ontdekt Lucy steeds een beetje meer wat er niet klopt. Samen met Julian zoekt Lucy uit wat er aan de hand is en nog belangrijker wie hierachter zit.

Nu dat er steeds meer bekend is over het spel, over Lucy en over de andere spelers worden de personages ook verder uitgewerkt. Niet alle personages natuurlijk, want sommige moeten gewoon een mysterie blijven.

De band die Lucy met de andere spelers opbouwt is zo goed beschreven dat je precies weet hoe Lucy zich voelt. En ook hoe ze soms in tweestrijd hiermee zit.

Ik had er ook totaal geen moeite mee dat er soms een beetje fictie in het verhaal zat, dit maakte het er echt niet minder spannend om. De toekomstige snufjes zijn niet eens zo gek bedacht als je nagaat hoeveel mensen er op sociaal media hun hele leven delen met de rest van de wereld.

Hanneke houdt de spanning en de vaart er lekker in, want het verhaal is geen moment saai.

Dus snel naar deel 3.

 

Lucy 3 – Hanneke Meier

SPOILER-ALERT voor de lezers die deel 1 & 2 nog niet hebben gelezen.

In deel 3 heeft Lucy de finale gehaald, maar niet zonder kleerscheuren. Lucy heeft een oproep aan haar fans gedaan, waarin ze hen om hulp vraagt. Het valt haar zwaar, maar als ze dit verschrikkelijke spel wil winnen moet ze het wel doen.

Na haar ontdekking wie er achter het spel BLOED zit en dat hij Lucy heeft gebruikt voor zijn eigen persoonlijke gewin, heeft Lucy besloten dat hij hiervoor gestraft moet worden. Ze kiest hem als haar object tijdens de finale, want zoiets mag nooit meer gebeuren.

Lucy gaat naar het huis van haar object met een volle injectiespuit en een Glock die op scherp staat. Op dat moment is Lucy er niet meer en neemt Jezebel het over.

Kan Lucy de finale winnen? Overleven Lucy en Colin de finale? Lees het snel in het slotdeel van deze spannende thriller.

Tijdens het slotdeel komen we steeds meer te weten, de ontdekkingen worden allemaal goed uitgewerkt en dat houd de spanning er tot de laatste zin in.

Doordat de crew leden ook voor een deel zijn uitgewerkt krijg je steeds meer inzicht hoe het spel echt in elkaar zat en wie er voor verantwoordelijk was.

Wauw, wat was deel 3 heftig en spannend, met een duidelijk einde. Ik kon het boek niet neerleggen en heb soms met ingehouden adem snel doorgelezen. Ik leefde zo mee met Lucy en Colin dat ik op het einde ook wel even een traan liet rollen.

Door Hanneke haar manier van schrijven is Lucy zo mooi en oprecht tot leven gekomen dat ik haar in mijn hart heb gesloten. Hierdoor gun je Lucy het geluk van de wereld, en ben je Team Lucy. Want zeg nu zelf als je in haar situatie zou komen, je zou alles voor je kind doen en alles om te overleven.

Ik kan alleen maar zeggen dat deze trilogie een echte aanrader is voor alle thrillerfans.

De Verhalenfabriek bedankt dat ik mocht deelnemen aan de blogtour, ik heb er intens van genoten.

Ik geef de hele serie dan ook 💎💎💎💎💎.

Maak jouw eigen website met JouwWeb